Kikärtspasta
Ekologisk Kikärtor Fusilli – Proteinrikt och nyttigt alternativ till traditionell pasta. Kikärtspasta har en mild smak med aningens nötkaraktär. Ekologisk Kikärtor Torchietti – Glutenfri och ekologisk kikärtspasta av högsta kvalitet! God mild smak gjort på 100% kikärtsmjöl. Mycket gott till pastasås. Ekologisk Kikärtspasta Fusilli – Pasta från populära Kung Markatta gjort på enbart ekologiska KRAV kikärtor. Super gott och supernyttigt! Studier visar att en fiberrik korthållning ha fördelar på blodsocker och insulinkänsligheten. Kikärtspastan är dessutom rik på fibrer och kan därför rekommenderas till personer med diabetes. Kikärtspasta innehåller dessutom näringsämnen i en bra blandning som kan hjälpa till att stärka skelettet. Kikärtor innehåller nämligen en bra blandning av järn, magnesium, fosfat, kalcium, mangan, zink och vitamin K. Kikärtspastan anses också ha positiva effekter på blodtrycket och på hjärthälsan genom att kunna sänka det onda kolesterolet. Viss forskning tyder också på att innehållet i kikärtor kan minska inflammationer och även vara cancer förebyggande med sitt innehåll av antioxidanter, selen och folsyra. Pasta gjort på kikärtor har förutom alla hälsosamma fördelar även miljöfördelar. Då det kan bidra att minska klimatpåverkan. Framställningen av pastan kräver inga kemikalier utan kräver endast vatten. Risenta Kikärtspasta – Ekologisk och fantastisk god pasta från Risenta gjort på kikärtsmjöl och vatten. Naturligt rik på protein och fibrer samt rikt på vitaminer och mineraler. Kikärtspastan från Risenta har en lätt nötaktig smak. Passar perfekt till din favorit pastasås! Handla Risentas Kikärtspasta hos Mat.se
Vill du också hänga på nya pasta trenden och få ytterligare tips på hälsosamma pastasorter? Läs mer på vår Bönpasta » sida eller på vår Ärtpasta » sida
Bästa pastasorterna gjorda på kikärtor
Hälsofördelar med pasta gjort på kikärtor
Ytterligare fördelar med kikärtspasta
Miljöfödelar