Teffpasta | Lika gott som vanlig pasta

Teffpasta

[ezcol_2third]

Teffpasta – Är pasta gjort på sädesslaget teff. Teffkorn är ett gryn som ursprungligen kommer från högländerna i Etiopien och Eritrea, där de odlats i tusentals år. Teff är ett otroligt nyttigt gryn som innehåller rikligt med kalcium, fibrer, protein och antioxidanter. Teffkorn har en mild nötaktig smak som förhöjs om man rostar den. Teff finns både som mörk och ljus variant. Teffpasta är näst intill glutenfritt och är ett bra alternativ för glutenallergiker och glutenkänsliga. Teffpasta innehåller rikligt med mineraler och är bra för magen på grund av sitt höga kostfiber innehåll. Teffpasta är dessutom rikt på resistent stärkelse som, denna stärkelse hjälper till att hålla cancercellerna borta från tjocktarmen i kroppen. Teffpasta är dessutom rikt på protein och innehåller stora andelar lättsmälta proteiner som kallas albuminer. De pasta sorterna vi presenterar här är fria från GMO och en sort är dessutom helt ekologisk. Pasta gjord på teff innehåller oftast även ris eller majs då pasta på enbart teff är svårt att framställa.

 • Fritt från GMO
 • Glutenfritt
 • Rikt på protein och kostfiber
 • Innehåller resistent stärkelse
 • Rikt på vitaminer och mineraler
[/ezcol_2third][ezcol_1third_end]Teffpasta - Teff[/ezcol_1third_end]

Bästa pastasorterna gjorda på Teff

 

[ezcol_1third]teffpasta - da Carla Pennette

Ekologisk Teff Penne – Ekologisk teffpasta från da Carla innehållande 20% teffmjöl, resten rismjöl och vatten. Innehåller enbart ekologiska ingredienser.

Till Återförsäljare [/ezcol_1third][ezcol_1third]Teffpasta - da Carla Rigatoni

Teffpasta Rigatoni – Bronsvalsad pasta gjord på tef-f och majsmjöl. Valsningen ger en strävare grövre yta som bidrar till att pastan tar upp såsen bättre.

Till Återförsäljare [/ezcol_1third][ezcol_1third_end]Teffpasta - da Carla - Mezzi Paccheri

Teffpasta Mezzi Paccheri – Bronsvalsad pasta gjord på teffmjöl och majsmjöl. Valsningen är en skonsam teknik som innebär mer näringsämnen blir kvar i pastan

Till Återförsäljare.

[/ezcol_1third_end]

 

 • Fritt från GMO – Genmodifierade grödor är ovanligt i Sverige och EU har de strängaste kraven vad gäller GMO-grödor. De pastasorterna vi presentera innehåller icke GMO ingredienser.
 • Ekologiskt – Vi presenterar en ekologisk pasta variant som innehåller enbart ekologiska ingredienser. Garanterat fri från bekämpningsmedel.
 • Glutenfritt – Teffpasta är ett utmärkt och välsmakande alternativ för den glutenintolerante. Teff är glutenfritt och som en bonus är det dessutom supernyttigt.
 • Proteinrikt – Teff innehåller rikligt med protein och dessutom rikligt albuminer som är lättsmälta proteiner.
 • Rikt på kostfibrer – Pasta gjort på teff håller magen igång då det innehåller rikligt med kostfibrer. Fibrerna ger dessutom en längre mättnadskänsla.
 • Rikt på resisent stärkelse, vitaminer och mineraler – Resistent stärkelse skyddar tarmen mot cancerceller dessutom innehåller teff rikligt med skyddande och stärkande vitaminer, mineraler och antioxidanter.