Linspasta | Pasta gjort på linser

Linspasta

[ezcol_2third]Linspasta – Är gjort på linser och är ett spännande och välsmakande alternativ till traditionell pasta. Linspasta är gjort på enbart två ingredienser, linsmjöl och vatten. Linser är en baljväxter och innehåller otroligt mycket nyttigheter. Linser finns i flera olika varianter så som röda linser, gröna linser och svarta Belugalinser. Linser är ett mycket bra livsmedel då det innehåller rikligt med protein och fibrer och linspasta innehåller mer protein och fibrer än vanlig pasta. Det har dessutom ett betydligt mycket lägre GI jämfört med vanlig pasta då större del av kolhydraterna består av fibrer. Linser innehåller dessutom hög halt av folat och rikligt med vitamin B6. Linser har dessutom den fördelen att vara ett klimatsmart livsmedel då det kan odlas utan konstgödsel på grund av dess förmåga att leva i symbios med olika bakterier som berikar jorden med kväve.

  • Linser fria från GMO
  • Ekologiskt
  • Glutenfritt
  • Proteinrikt, hög andel fiber, rikt på vitaminer och mineraler
  • Klimatsmart alternativ
[/ezcol_2third][ezcol_1third_end]

 

Linspasta - Bild[/ezcol_1third_end]

Populära pastasorter gjorda på linser

 

[ezcol_1quarter]Linspasta - A la eco Röda Linser Fusilli

Röda Linser Fusilli Eko – Färgglatt och nyttigt alternativ till traditionell pasta. Röd linspasta är en spännande pasta variant med god smak och härlig färg.

Till Återförsäljare [/ezcol_1quarter][ezcol_1quarter]Linspasta - Kung Markatta Linspasta Grön

Linspasta Grön Eko –  Grön linspasta från populära Kung Markatta gjort på enbart ekologiska KRAV linser. Super god pasta som dessutom är supernyttig!

Till Återförsäljare [/ezcol_1quarter][ezcol_1quarter]Linspasta - Biori Linspasta Röd

Linspasta Röd Eko –  Bioris proffsiga sedanani pasta är gjord på ekologiska linser från södra Italien. Pastan är skonsam mot magen och full med nyttigheter.

Till Återförsäljare [/ezcol_1quarter][ezcol_1quarter_end]Linspasta - Kung Markatta Linspasta Röd

Linspasta Röd Eko – Ekologisk linspasta gjord på röda linser av högsta kvalitet! God mild smak gjort på 100% linsmjöl. Mycket gott till pastasås.

Till Återförsäljare [/ezcol_1quarter_end]

Hälsofördelar med pasta gjort på linser

  • Fritt från GMO – Linspasta sorterna vi rekommenderar innehåller enbart linser fria från GMO. Ekologiska livsmedel är som regel fria från GMO-grödor. Inom EU måste GMO-grödor vara väl märkta och i Sverige är än så länge GMO livsmedel ovanligt.
  • Ekologiskt –  Vi presenterar enbart pastasorter innehållande ekologiskt odlade linser fria från konstgödsel och fria från bekämpningsmedel.
  • Glutenfritt alternativ – Pasta gjort på linser är ett mycket bra alternativ för dig som försöker äta glutenfritt.
  • Protein, fibrer, vitaminer och mineraler – Linser är en baljväxt rik på protein, fibrer, vitaminer och mineraler. Proteinet är kroppens byggstenar och linser har en bra aminosyraprofil. Att de har en rik andel fibrer ger ett lägre glykemiskt index och påverkar därför inte blodsockret lika mycket. Dessutom får fibrer magen att arbeta och må bra. Linser innehåller dessutom naturligt vitaminer och mineraler däribland fosfor, järn, zink, magnesium och folat.

Linspasta - Mat.se

Ytterligare fördelar med kikärtspasta

Linspasta är rik på fibrer och kan rekommenderas till personer med diet. Studier visar att en fiberrik kosthållning har fördelar på blodsockret och insulinkänsligheten. Linspasta har ett lågt glykemiskt index och passar även därför till diabetiker.

Förutom massa fibrer innehåller dessutom linspasta massa näringsämnen. Linser innehåller en bra blandning av järn, magnesium, fosfat, zink och folat.

Linspastans höga innehåll av protein gör det till ett perfekt alternativ till dig som tränar och behöver få i dig rikligt med aminosyror.

Miljöfödelar

Pasta gjort på Linser har förutom alla hälsosamma fördelar även stora fördelar på vår miljö och klimat, då det kan bidra att minska klimatpåverkan. Framställningen av pastan kräver inga kemikalier utan kräver endast vatten. Linser har dessutom den fördelen att det kan odlas utan konstgödsel på grund av dess förmåga att leva i symbios med olika bakterier som berikar jorden med kväve.

Vill du också hänga på nya pasta trenden och få ytterligare tips på hälsosamma pastasorter? Läs mer på vår Bönpasta » sida eller på vår Ärtpasta » sida.