Ärtpasta | Pasta gjord på gröna ärtor

Ärtpasta

[ezcol_2third]Ärtpasta – Är precis som bönpasta en ”framtidens pasta”, pasta gjort på ärtor är en pasta sort som är framtagen för at passa i princip alla! Innehållet är gröna ärtor och vatten, inget mer! Ärtpasta innehåller därför samma nyttigheter som du hittar i gröna ärtor. Ärtor innehåller hög andel protein och är dessutom ett klimat smart alternativ. Ärtor är naturligt glutenfritt och passar därför fler än vanlig traditionell pasta. De ärtpasta sorterna som vi rekommenderar här är dessutom fria från GMO, ekologiska och därför naturligt fyllda med nyttigheter!

  • Fritt från GMO
  • Enbart ekologiska ärtor
  • Glutenfritt alternativ
  • Rikt på protein, fibrer, vitaminer och mineraler
[/ezcol_2third][ezcol_1third_end]

Ärtpasta - Ärtor[/ezcol_1third_end]

Bästa pastasorterna gjort på ärtor

 

[ezcol_1quarter]Ärtpasta - A la eco - Gröna Ärtor Fusilli

Ekologisk Gröna Ärtor Fusilli – Prisvärd pasta gjort på enbart ekologiska gröna ärtor från populära a la eco

Till Återförsäljare [/ezcol_1quarter][ezcol_1quarter]Ärtpasta - da Carla - Gröna Ärtor Fusilli

Ekologisk Gröna Ärtor Fusilli – Smakar fantastiskt och är full med nyttigheter såsom fibrer, vitaminer och mineraler!

Till Återförsäljare [/ezcol_1quarter][ezcol_1quarter]Ärtpasta - Biori - Gröna Ärtor Fusilli Eko

Gröna Ärtor Fusilli Eko – Tillverkat i Italien i fabrik där inget gluten förekommer. Otroligt god pasta.

Till Återförsäljare [/ezcol_1quarter][ezcol_1quarter_end]

Ärtpasta - á la eco logo

Läs mer om a la eco »

 

Ärtpasta - da Carla logo

Läs mer om da Carla »

 

Ärtpasta - Biori Logo

Läs mer om Biori »

[/ezcol_1quarter_end]

Hälsofördelar med pasta gjort på ärtor

  • Fritt från GMO – Genmodifierade ärtor är än så länge ganska ovanligt och i Sverige är det än så länge ovanligt med livsmedel innehållande GMO-grödor. De pasta sorterna vi rekommenderar innehåller enbart ekologiska ärtor fria från GMO. Vill man undvika GMO bör man välja enbart ekologiska livsmedel.
  • Ekologiskt – De pastasorterna vi presenterar innehåller enbart ekologiskt odlade ärtor fria från bekämpningsmedel och konstgödsel
  • Glutenfritt alternativ – Pasta gjort på ärtor är ett perfekt glutenfritt alternativ för er med glutenallergi eller känslighet.
  • Protein, fibrer, vitaminer och mineraler – Ärtor är rikt på protein med en bra aminosyraprofil och högt biologiskt värde. Ärtpasta har en hög protein och fiberhalt samt låg fetthalt. Det innehåller dessutom naturligt vitaminer och mineraler.

Ärtpasta - Bodystore

Ytterligare hälsofördelar med att äta pasta gjord på ärtor

Ärtpasta har visat sig kunna hjälpa till vid viktnedgång och är ett bra livsmedel för de flesta dieterna då det är rikt på protein, fibrer, vitaminer och mineraler samt innehåller mindre andel kolhydrater jämfört med vanlig traditionell pasta.

I ärtor finns dessutom ett antal antioxidanterna som kallas för polyfenoler som har visat sig kunna motverka vissa tyder av cancer, inflammationer. Dessa antioxidanter anses även ha ”anit-aging” egenskaper så ärtpasta kan ätas med gott samvete för dig som är mån om ditt inre och yttre. Precis som bönpasta har ärtpasta även positiv inverkan på blodsockret och insulinkänsligheten med sitt höga fiber- och protein innehåll. Ärtpasta innehåller rikligt med niacin och det kan hjälpa till att sänka det onda kolesterolet LDL och höja det goda HDL. Ärtor innehåller dessutom mycket vitamin K, som hjälper kroppen att kapsla in calcium i benen och har därför positiv effekt på benhälsan. En portion ärtpasta ger dig hela dagsbehovet med vitamin K.

Miljö fördelar

Ärtpasta har som sagt många fördelar. En av dem är den minskade klimatpåverkan som ärtpasta har jämfört med till exempel traditionellt pasta. Själva framställningsprocessen av ärtpasta kräver inga kemikalier och oftast används enbart vatten vid själva framställningen.

Klicka dig vidare om du är nyfiken på ytterligare pasta sorter såsom Bönpasta » och kikärtspasta »